Ten produkt jest
zdrowy
2/5
|
Anonim
7 rok temu
Zgadzam się z przedmówcą żadna biała bagieta nie będzie "zdrowa" tylko dlatego że nie ma E |
1/5
|
SHmini
8 rok temu
Każde pieczywo na mące białej, zwłaszcza na pszenicy jest bardzo niezdrowe i prowadzi do rozwoju chorób cywilizacyjnych. Kiedy ziarna są oczyszczone z tego co najlepsze pozostają właściwie same węglowodany co rozregulowuje gospodarkę cukrową organizmu i może prowadzić np. do cukrzycy. Poza tym pszenica jest modyfikowana genetycznie, zawiera nienaturalną ilość glutenu co pozwala na praktyczne zastosowanie w wyrobach cukierniczych, jest obficie spryskiwana glifosatem który razem z glutenem w tym przypadku prowadzi do rozszczelnienia jelit (następstwem jest upośledzenie wchłaniania, niedobory substancji odżywczych w organizmie, alergie, nietolerancje pokarmowe, astma, choroby autoimmunologiczne i wiele innych). |