E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E211
Benzoesan sodu
podejrzany /
Konserwanty
Benzoesan sodu jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym jako środek...
E300
Kwas askorbinowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas L-askorbinowy inaczej Witamina C odgrywa istotną rolę w...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E414
Guma arabska (guma akacjowa)
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Guma arabska jest stosowana w lecznictwie jako środek osłaniający w...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
B3
Niacyna
obojętny /
Witaminy
Współdziała w syntezie i...
B7
Biotyna
obojętny /
Witaminy
Biotyna występuje m.in. w wątrobie, orzechach...
KAR
Karnityna
obojętny /
Pozostałe
Chociaż stosowanie L-karnityny może w niektórych przypadkach...
B5
Kwas pantotenowy
obojętny /
Witaminy
Kwas pantotenowy czasami jest błędnie utożsamiany...
B6
Witamina B6
obojętny /
Witaminy
Witamina B6 występuje w rozmaitych produktach żywnościowych. Do...