E296
Kwas jabłkowy
obojętny /
Konserwanty
Stosuje się go w przemyśle spożywczym jako konserwant oraz w przemyśle...
E322
Lecytyny
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest dostępna komercyjnie w postaci czystej i stosowana jako dodatek do...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E422
Glicerol
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów...
E440
Pektyny
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Wykorzystywane w przemyśle spożywczym jako środek zagęszczający....
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...