Ryboflawiny
ryboflawina, 5′-fosforan ryboflawiny
Ryboflawinę stosuje się przy produkcji płatków kukurydzianych (także zbożowych), masła orzechowego, napojów kakaopodobnych i kawy. Wykorzystuję się ją również jako substancję barwiącą w niektórych mieszankach przyprawowyc.Zarówno FMN, jak i jego sól sodowa (FMN-Na) stosowane są jako żółte barwniki spożywcze.
Produkty, które posiadają E101 Ryboflawiny
Kisiel Słodka Chwila smak cytrynowy Dr.Oetker
podejrzany
2 podejrzane składniki
SZCZEGÓŁY › opinii 1
2/5
Ziarenka Smaku Przyprawa drobiowa Winiary
niezdrowy
1 niezdrowe składniki
2 podejrzane składniki
SZCZEGÓŁY › cordon blue z sosem serowym i szynką baroni
niezdrowy
2 niezdrowe składniki
5 podejrzane składniki
SZCZEGÓŁY › Monster - Energy Lewis Hamilton '44'
niezdrowy
1 niezdrowe składniki
3 podejrzane składniki
SZCZEGÓŁY › Black Energy - zero sugar
niezdrowy
3 niezdrowe składniki
3 podejrzane składniki
SZCZEGÓŁY › opinii 1
3/5