E322
Lecytyny
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest dostępna komercyjnie w postaci czystej i stosowana jako dodatek do...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E410
Mączka chleba świętojańskiego
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Występuje jako biały lub żółtobiały proszek. Posiada charakterystyczny...
E415
Guma ksantanowa
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Dodatek gumy guar zwiększa znacznie lepkość roztworu gumy ksantanowej....
E440
Pektyny
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Wykorzystywane w przemyśle spożywczym jako środek zagęszczający....
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...