E160b
Annato
obojętny /
Barwniki
W przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności do barwienia margaryny,...
E162
Betanina
obojętny /
Barwniki
Barwnik ten wykorzystuje się głównie w cukiernictwie, przy produkcji...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E410
Mączka chleba świętojańskiego
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Występuje jako biały lub żółtobiały proszek. Posiada charakterystyczny...
E412
Guma guar
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest to dodatek do żywności, umieszczony na, zagęszczający oraz...
E415
Guma ksantanowa
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Dodatek gumy guar zwiększa znacznie lepkość roztworu gumy ksantanowej....
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...