E101
Ryboflawiny
obojętny /
Barwniki
Ryboflawinę stosuje się przy produkcji płatków kukurydzianych...
E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E290
Dwutlenek węgla
obojętny /
Konserwanty
Zastowowanie min: w cukrownictwie – do wytrącania resztek wodorotlenku...
E300
Kwas askorbinowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas L-askorbinowy inaczej Witamina C odgrywa istotną rolę w...
E327
Mleczan wapnia
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosowany jest jako dodatek do żywności oraz w medycynie
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
MAL
MALTODEKSTRYNA
podejrzany /
Pozostałe
Maltodekstryny mają lekko słodkawy smak, dlatego są wykorzystywane jako...
B3
Niacyna
obojętny /
Witaminy
Współdziała w syntezie i...