E250
Azotyn sodu
podejrzany /
Konserwanty
Służy do peklowania mięsa. Przeciwdziała on namnażaniu się bakterii...
E262
Octany sodu
obojętny /
Konserwanty
Stosowany jako regulator kwasowości i konserwant. Roztwór octanu sodu to...
E300
Kwas askorbinowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas L-askorbinowy inaczej Witamina C odgrywa istotną rolę w...
E301
Askorbinian sodu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosuje się go jako przeciwutleniacz, dodatek do żywności i odczynnik...
E621
Glutaminian sodu
podejrzany /
Wzmacniacze smaku
Szeroko stosowany jako dodatek do żywności, jest np. składnikiem zup...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...