E101
Ryboflawiny
obojętny /
Barwniki
Ryboflawinę stosuje się przy produkcji płatków kukurydzianych...
E150c
Karmel amoniakalny
podejrzany /
Barwniki
W przemyśle spożywczym stosowany do barwienia: ciemnego pieczywa, sosu...
E160b
Annato
obojętny /
Barwniki
W przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności do barwienia margaryny,...
E306
Mieszanina tokoferoli
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
odgrywa istotną rola w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce...
E322
Lecytyny
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest dostępna komercyjnie w postaci czystej i stosowana jako dodatek do...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
MAL
MALTODEKSTRYNA
podejrzany /
Pozostałe
Maltodekstryny mają lekko słodkawy smak, dlatego są wykorzystywane jako...
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...