E160a
Karoteny
obojętny /
Barwniki
Karoteny są pomarańczowożółtymi organicznymi barwnikami...
E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E211
Benzoesan sodu
podejrzany /
Konserwanty
Benzoesan sodu jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym jako środek...
E260
Kwas octowy
obojętny /
Konserwanty
Stosowany jako ocet spożywczy do konserwacji żywnośc
E270
Kwas mlekowy
obojętny /
Konserwanty
Jest używany do regulacji kwasowości w przemyśle cukierniczym. Znajduje...
E300
Kwas askorbinowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas L-askorbinowy inaczej Witamina C odgrywa istotną rolę w...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E954
Sacharyna
podejrzany /
Słodzące
Sacharyna jest ok. 300 do 500 razy słodsza od sacharozy - jest...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
SKR
Skrobia modyfikowana
obojętny /
Pozostałe
W produktach spożywczych działa jako zagęstnik, stabilizator,...