E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E250
Azotyn sodu
podejrzany /
Konserwanty
Służy do peklowania mięsa. Przeciwdziała on namnażaniu się bakterii...
E301
Askorbinian sodu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosuje się go jako przeciwutleniacz, dodatek do żywności i odczynnik...
E401
Alginian sodu
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Posiada właściwości hamujące wchłanianie strontu. Dodatek...
E407
Karagen
podejrzany /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym w charakterze substancji...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...
SKR
Skrobia modyfikowana
obojętny /
Pozostałe
W produktach spożywczych działa jako zagęstnik, stabilizator,...