E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E282
Propionian wapnia
obojętny /
Konserwanty
Środek antypleśniowy stosowany przy produkcji pieczywa.
E296
Kwas jabłkowy
obojętny /
Konserwanty
Stosuje się go w przemyśle spożywczym jako konserwant oraz w przemyśle...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E412
Guma guar
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest to dodatek do żywności, umieszczony na, zagęszczający oraz...
E415
Guma ksantanowa
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Dodatek gumy guar zwiększa znacznie lepkość roztworu gumy ksantanowej....
E422
Glicerol
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów...
E450
Difosforany
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
E500
Węglany sodu
obojętny /
Pomocnicze
Stosuje się go do wyrobu szkła oraz papieru. Wykorzystuje się go...
E920
L-Cysteina
obojętny /
Słodzące
Występuje głównie w białkach zbóż oraz kukurydzy. Jej pochodna...