E270
Kwas mlekowy
obojętny /
Konserwanty
Jest używany do regulacji kwasowości w przemyśle cukierniczym. Znajduje...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E440
Pektyny
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Wykorzystywane w przemyśle spożywczym jako środek zagęszczający....
E903
Wosk carnauba
obojętny /
Słodzące
Używany jest do utwardzania wosku pszczelego, w konserwacji dzieł sztuki,...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
B3
Niacyna
obojętny /
Witaminy
Współdziała w syntezie i...
B7
Biotyna
obojętny /
Witaminy
Biotyna występuje m.in. w wątrobie, orzechach...
B5
Kwas pantotenowy
obojętny /
Witaminy
Kwas pantotenowy czasami jest błędnie utożsamiany...
B6
Witamina B6
obojętny /
Witaminy
Witamina B6 występuje w rozmaitych produktach żywnościowych. Do...