E270
Kwas mlekowy
obojętny /
Konserwanty
Jest używany do regulacji kwasowości w przemyśle cukierniczym. Znajduje...
E296
Kwas jabłkowy
obojętny /
Konserwanty
Stosuje się go w przemyśle spożywczym jako konserwant oraz w przemyśle...
E327
Mleczan wapnia
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosowany jest jako dodatek do żywności oraz w medycynie
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E420
Sorbitol
podejrzany /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Występuje jako : sorbitol, syrop sorbitolowy
Stosowany jako dodatek do...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
SKR
Skrobia modyfikowana
obojętny /
Pozostałe
W produktach spożywczych działa jako zagęstnik, stabilizator,...
B3
Niacyna
obojętny /
Witaminy
Współdziała w syntezie i...
B7
Biotyna
obojętny /
Witaminy
Biotyna występuje m.in. w wątrobie, orzechach...
B5
Kwas pantotenowy
obojętny /
Witaminy
Kwas pantotenowy czasami jest błędnie utożsamiany...
B6
Witamina B6
obojętny /
Witaminy
Witamina B6 występuje w rozmaitych produktach żywnościowych. Do...