E250
Azotyn sodu
podejrzany /
Konserwanty
Służy do peklowania mięsa. Przeciwdziała on namnażaniu się bakterii...
E262
Octany sodu
obojętny /
Konserwanty
Stosowany jako regulator kwasowości i konserwant. Roztwór octanu sodu to...
E301
Askorbinian sodu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosuje się go jako przeciwutleniacz, dodatek do żywności i odczynnik...
E325
Mleczan sodu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest stosowany jako dodatek do żywności, który konserwuje mięso oraz...
E326
Mleczan potasu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosowany jako dodatek do żywności jako składnik konserwujący mięso...
E339
Fosforany sodu
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Regulator kwasowości w przemyśle spożywczym oraz pełni rolę substancji...
E450
Difosforany
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
E451
Trifosforany
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
E452
Polifosforany
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Polifosorany spełniają rolę stabilizatorów, emulgatorów a także...
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...