E270
Kwas mlekowy
obojętny /
Konserwanty
Jest używany do regulacji kwasowości w przemyśle cukierniczym. Znajduje...
E290
Dwutlenek węgla
obojętny /
Konserwanty
Zastowowanie min: w cukrownictwie – do wytrącania resztek wodorotlenku...
E296
Kwas jabłkowy
obojętny /
Konserwanty
Stosuje się go w przemyśle spożywczym jako konserwant oraz w przemyśle...
E300
Kwas askorbinowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas L-askorbinowy inaczej Witamina C odgrywa istotną rolę w...
E327
Mleczan wapnia
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosowany jest jako dodatek do żywności oraz w medycynie
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
B3
Niacyna
obojętny /
Witaminy
Współdziała w syntezie i...
B5
Kwas pantotenowy
obojętny /
Witaminy
Kwas pantotenowy czasami jest błędnie utożsamiany...