E160b
Annato
obojętny /
Barwniki
W przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności do barwienia margaryny,...
E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E322
Lecytyny
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest dostępna komercyjnie w postaci czystej i stosowana jako dodatek do...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E406
Agar
podejrzany /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Znajduje zastosowanie w ajurwedzie i medycynie chińskiej i kosmetyce. Z...
E1103
Inwertaza
podejrzany /
Pozostałe
Występuje głównie w komórkach roślinnych, gdzie związana jest ze...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...