E250
Azotyn sodu
podejrzany /
Konserwanty
Służy do peklowania mięsa. Przeciwdziała on namnażaniu się bakterii...
E301
Askorbinian sodu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Stosuje się go jako przeciwutleniacz, dodatek do żywności i odczynnik...
E407
Karagen
podejrzany /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym w charakterze substancji...
E450
Difosforany
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
E451
Trifosforany
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
DRO
Ekstrakt drożdży
obojętny /
Wzmacniacze smaku
Występuje w postaci sypkiego proszku i ma zastosowanie jako alternatywa dla...
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...