E150c
Karmel amoniakalny
podejrzany /
Barwniki
W przemyśle spożywczym stosowany do barwienia: ciemnego pieczywa, sosu...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E621
Glutaminian sodu
podejrzany /
Wzmacniacze smaku
Szeroko stosowany jako dodatek do żywności, jest np. składnikiem zup...
E627
Guanylan disodowy
szkodliwy /
Wzmacniacze smaku
Guanylan disodowy otrzymywany jest z suszonych ryb i glonów morskich....
E631
Inozynian disodowy
szkodliwy /
Wzmacniacze smaku
organiczny związek chemiczny, dodatek spożywczy, powszechnie dodawany do...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
DRO
Ekstrakt drożdży
obojętny /
Wzmacniacze smaku
Występuje w postaci sypkiego proszku i ma zastosowanie jako alternatywa dla...
MAL
MALTODEKSTRYNA
podejrzany /
Pozostałe
Maltodekstryny mają lekko słodkawy smak, dlatego są wykorzystywane jako...