E160a
Karoteny
obojętny /
Barwniki
Karoteny są pomarańczowożółtymi organicznymi barwnikami...
E160b
Annato
obojętny /
Barwniki
W przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności do barwienia margaryny,...
E200
Kwas sorbowy
obojętny /
Konserwanty
Stosowany jako konserwant oraz środek utrzymujący wilgotność (sery,...
E322
Lecytyny
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest dostępna komercyjnie w postaci czystej i stosowana jako dodatek do...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E621
Glutaminian sodu
podejrzany /
Wzmacniacze smaku
Szeroko stosowany jako dodatek do żywności, jest np. składnikiem zup...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
DRO
Ekstrakt drożdży
obojętny /
Wzmacniacze smaku
Występuje w postaci sypkiego proszku i ma zastosowanie jako alternatywa dla...