E202
Sorbinian potasu
obojętny /
Konserwanty
Sorbinian potasu jest używany jako środek konserwujący do żywności,...
E262
Octany sodu
obojętny /
Konserwanty
Stosowany jako regulator kwasowości i konserwant. Roztwór octanu sodu to...
E270
Kwas mlekowy
obojętny /
Konserwanty
Jest używany do regulacji kwasowości w przemyśle cukierniczym. Znajduje...
E325
Mleczan sodu
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Jest stosowany jako dodatek do żywności, który konserwuje mięso oraz...
E412
Guma guar
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Jest to dodatek do żywności, umieszczony na, zagęszczający oraz...
E415
Guma ksantanowa
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Dodatek gumy guar zwiększa znacznie lepkość roztworu gumy ksantanowej....
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...