E306
Mieszanina tokoferoli
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
odgrywa istotną rola w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce...
E417
Guma tara
podejrzany /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
E621
Glutaminian sodu
podejrzany /
Wzmacniacze smaku
Szeroko stosowany jako dodatek do żywności, jest np. składnikiem zup...
E627
Guanylan disodowy
szkodliwy /
Wzmacniacze smaku
Guanylan disodowy otrzymywany jest z suszonych ryb i glonów morskich....
E631
Inozynian disodowy
szkodliwy /
Wzmacniacze smaku
organiczny związek chemiczny, dodatek spożywczy, powszechnie dodawany do...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
DRO
Ekstrakt drożdży
obojętny /
Wzmacniacze smaku
Występuje w postaci sypkiego proszku i ma zastosowanie jako alternatywa dla...
MAL
MALTODEKSTRYNA
podejrzany /
Pozostałe
Maltodekstryny mają lekko słodkawy smak, dlatego są wykorzystywane jako...
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...
SKR
Skrobia modyfikowana
obojętny /
Pozostałe
W produktach spożywczych działa jako zagęstnik, stabilizator,...