E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E334
Kwas L(+)-winowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas winowy i jego sole wykorzystuje się też przy produkcji serów...
E414
Guma arabska (guma akacjowa)
obojętny /
Emulgatory, Spulchniające, Żelujące
Guma arabska jest stosowana w lecznictwie jako środek osłaniający w...
E903
Wosk carnauba
obojętny /
Słodzące
Używany jest do utwardzania wosku pszczelego, w konserwacji dzieł sztuki,...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
MAL
MALTODEKSTRYNA
podejrzany /
Pozostałe
Maltodekstryny mają lekko słodkawy smak, dlatego są wykorzystywane jako...