E211
Benzoesan sodu
podejrzany /
Konserwanty
Benzoesan sodu jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym jako środek...
E262
Octany sodu
obojętny /
Konserwanty
Stosowany jako regulator kwasowości i konserwant. Roztwór octanu sodu to...
E330
Kwas cytrynowy
podejrzany /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w...
E334
Kwas L(+)-winowy
obojętny /
Przeciwutleniacze, Regulatory kwasowości
Kwas winowy i jego sole wykorzystuje się też przy produkcji serów...
E575
Lakton kwasu glukonowego
obojętny /
Pomocnicze
Sam glukolakton ma odczyn obojętny, ale pod wypływem wody hydrolizuje do...
ARO
Aromaty
podejrzany /
Pozostałe
Bliżej nieokreślone substancje smakowe - uzyskiwane nie wiadomo z czego i...
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...