Lista dodatków spożywczych E Pozostałe strona 2
E1414
Acetylowany fosforan diskrobiowy
obojętny /
Pozostałe
Wykorzystywany głownie w produkcji sosów, jogurtów, ciast w proszku,...
Wykorzystywany głownie w produkcji sosów, jogurtów, ciast w proszku,...
DZIECI
ALERGICY
E1420
Skrobia acetylowana
obojętny /
Pozostałe
Wykorzystywana głownie w produkcji sosów, wypieków, wyrobach...
Wykorzystywana głownie w produkcji sosów, wypieków, wyrobach...
DZIECI
ALERGICY
E1422
Acetylowany adypinian diskrobiowy
obojętny /
Pozostałe
Znajduje zastosowanie jako zagęstnik w produkcji sosów, keczupu, majonezu...
Znajduje zastosowanie jako zagęstnik w produkcji sosów, keczupu, majonezu...
DZIECI
ALERGICY
GLU
Dekstroza, glukoza
obojętny /
Pozostałe
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...
Dekstroza to rodzaj cukru prostego - najszybciej wchłaniającego się...
DZIECI
ALERGICY
SKR
Skrobia modyfikowana
obojętny /
Pozostałe
W produktach spożywczych działa jako zagęstnik, stabilizator,...
W produktach spożywczych działa jako zagęstnik, stabilizator,...
DZIECI
ALERGICY
KAR
Karnityna
obojętny /
Pozostałe
Chociaż stosowanie L-karnityny może w niektórych przypadkach...
Chociaż stosowanie L-karnityny może w niektórych przypadkach...
DZIECI
ALERGICY